Video

Deze dronevideo’s zijn genomineerd voor het eerste Dutch Drone Film Festival

De afgelopen weken was het mogelijk om video’s in te zenden voor de eerste editie van het Peugeot Dutch Drone Film Festival (DDFF), dat op 8 september plaatsvindt in VUE Cinemas Hilversum. Er werden maar liefst 80 dronevideo’s ingezonden in de verschillende categorieën. Een vakjury heeft inmiddels een selectie gemaakt van video’s die tijdens het festival vertoond worden, waarna per categorie een winnaar wordt uitgeroepen. Ook wordt die avond een publiekswinnaar onthuld, op basis van stemmen van het publiek.

Hoog niveau
De jury is aangenaam verrast door zowel het aantal inzendingen als de kwaliteit ervan. Zonder op de details in te gaan – dat komt op 8 september aan de orde – zegt initiatiefnemer Frank du Mosch van mediabedrijf The Broadcaster: “Er zitten pareltjes bij. Van mooi geluid voorzien. Echt prachtig.”

Ook Wiebe de Jager van Dronewatch is blij met de inzendingen. “De lat is door de deelnemers behoorlijk hoog gelegd. Dat er voornamelijk werd ingezonden in de categorieën ‘Internationaal’ en ‘Natuur’ verbaast me niet: veel mensen filmen toch voornamelijk tijdens vakantie en in de natuur. Jammer alleen dat er voor het onderdeel ‘Dronejournalistiek’ weinig inzendingen kwamen. Maar dat is op zich wel te verklaren door de regelgeving. We hebben helaas moeten besluiten om deze categorie te schrappen.”

Stemmen
Op de pagina met nominaties op de website van DDFF kan tot en met 7 september gestemd worden. Ook is het op deze website mogelijk om toegangskaarten te bestellen, à € 15,- per stuk. Het festival wordt gehouden op vrijdag 8 september 2017 vanaf 21:00 in VUE Cinemas op het Marktplein in Hilversum.

Abstract & Kunstzinnig

FPV

Internationaal

Natuur

Sport & Auto

Dronie

Het Peugeot Dutch Drone Film Festival is een initiatief van The Broadcaster en wordt mede mogelijk gemaakt door Peugeot Nederland, Dronewatch, gemeente Hilversum en Stadsfonds Hilversum.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier