Reddingswerkers zetten zelfs minidrones in om naar slachtoffers Harvey te speuren

Een week nadat orkaan Harvey grote delen van de Amerikaanse staat Texas blank zette wordt er nog altijd met man en macht gespeurd naar slachtoffers. Daarbij worden volop drones ingezet. Eén reddingsteam maakt gebruik van alle systemen die maar voorhanden zijn, waaronder de minidrones Spark en Mavic Pro van DJI.

Behulpzame drones
Aanvankelijk werd men door de FAA dringend verzocht om alle drones aan de grond te laten staan, om zodoende het helikopterverkeer van de hulpdiensten niet te storen. Maar al snel bleek dat drones juist bij uitstek geschikt zijn om snel en overal ingezet te worden. Niet alleen worden drones gebruikt om te speuren naar slachtoffers, ook zet men drones in voor het opnemen van de schade en het verkrijgen van overzicht ten behoeve van logistieke operaties. De FAA werkt inmiddels ook samen met de verschillende droneteams.

Reddingsteams maken daarbij gebruik van alle systemen die maar voorhanden zijn, groot of klein. Het Johnson County Emergency team maakt zelfs gebruik van de minidrones Spark en Mavic Pro van DJI, naast de reguliere toestellen die het team inzet voor reddingswerk, zoals de Inspire 1. Blijkbaar zijn de vlieg- en cameraprestaties van deze kleine consumentendrones goed genoeg om in noodsituaties van pas te komen.

Video-impressie drone-reddingswerk
Onderstaande video geeft een indruk van het werk dat het Public Safety UAV Response Team momentel uitvoert.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier