Productnieuws

Lily Drone komt in afgeslankte vorm alsnog op de markt

De veelbesproken Lily Drone komt eindelijk op de markt, maar veel reden tot feestvreugde is er niet: de drone is namelijk een schim van wat een paar jaar geleden werd beloofd in de eerste reclamefilmpjes voor wat de ultieme actiedrone had moeten worden. Afgezien van een paar herkenbare designelementen is Lily Next Gen 2017 echter niet veel meer dan een opvouwbare selfiedrone.

Overname
De opkomst en ondergang van de Lily Drone is op Dronewatch al vaak aan de orde gekomen. De spectaculaire ‘toss to launch’ en waterbestendige drone wist bijzonder veel mensen te interesseren, maar na een stormachtige crowdfundcampagne volgde een lange stilte. Na maanden van uitstel, niet nagekomen beloften en vertraging volgde een faillissement van de fabrikant achter de Lily Drone.

Twee weken geleden bleek echter dat de merknaam Lily Drone overgenomen was door Mota Group, een jonge speler op het gebied van consumentenelektronica. Die hebben achter de schermen gewerkt aan wat het bedrijf de Lily Next Gen 2017 noemt, ofwel een herziene versie van de Lily Drone die – naar het zich nu laat aanzien – daadwerkelijk op de markt gaat verschijnen.

Lily Next Gen is opvouwbaar en telt 8 propellers

Blauwe oogjes
Qua uiterlijk heeft Lily 2.0 wel wat weg van de oorspronkelijke vriendelijk kijkende Lily Drone, dankzij de twee blauwe ‘oogjes’ aan de voorzijde van het toestel. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo ongeveer op. De nieuwe Lily Next Gen drone is namelijk zeker niet waterbestendig, en je kunt hem ook niet laten opstijgen door de drone simpelweg in de lucht te gooien, zoals bij de oorspronkelijke versie het idee was.

In plaats daarvan is de Lily Next Gen een redelijk traditionele selfiedrone, die wordt bediend met een smartphone of met een optionele remote controller. Er is dus geen sprake meer van een polsbandje waar de drone automatisch achteraan vliegt. Ook is er geen sprake van obstakeldetectie. De camera heeft wel een upgrade gekregen, want die filmt nu in 4K, in plaats van 1080p HD zoals bij de oorspronkelijke Lily Drone het geval was. De beelden worden digitaal gestabiliseerd, er is niet voorzien in een mechanische gimbal zoals bij de DJI Spark.

De optionele controller biedt in het midden plaats voor je smartphone

Een andere in het oog springende wijziging op het originele ontwerp is het feit dat Lily 2.0 opvouwbaar is. Zowel de armen als de vier propellers kunnen ingeklapt worden. De Lily Next Gen is niet heel zwaar: 385 gram. De drone zou volgens de fabrikant 18 minuten moeten kunnen vliegen op één acculading. Het bereik is enkele tientallen meters bij gebruik van een smartphone als controller, tot één km met de optionele controller.

Twee varianten
De Lily Next Gen wordt in twee varianten op de markt gebracht: de Standard Package (tijdelijk € 420), zonder zender maar met twee accu’s, en de Fully Loaded Package (tijdelijk € 588), met controller, eveneens twee accu’s en een carrying case. Let wel, de genoemde prijzen zijn zonder btw of invoerrechten, dus als je de drone online bestelt dan komen er aan de deur nog een paar tientjes bij. De genoemde prijzen zijn voorintekenprijzen, de uiteindelijke verkoopprijs komt wat hoger te liggen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier