Video

Caleidoscopische dronebeelden doen sterk denken aan Inception

Aan welke film van regisseur Christopher Nolan moet je denken bij het bekijken van onderstaande dronevideo? Juist ja, Inception, die film waarin de meest onmogelijke scenes voorbij kwamen. De onvergetelijke beelden in Inception hebben miljoenen dollars aan special effects en computeranimatie gekost, maar met een gewone drone en een paar spiegeleffecten kom je ook een heel eind.

De dronebeelden werden gemaakt door Alban Roinard, en bewerkt door videokunstenaar Paul Parker. Het duo blaast het fenomeen dronevideo heel nieuw leven in met hun caleidoscopische weergave van uiteenlopende luchtopnamen. De beklemmende soundtrack maakt het effect helemaal af.

Mocht je zelf aan de gang willen gaan met deze montagetechniek, vergeet dan niet om je probeersels in de Dronefotografie en -video Facebookgroep te plaatsen. En houd svp rekening met het feit dat vliegen boven bebouwing in onze contreien niet is toegestaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier