#advPro

DroneSpacePort zoekt drone-ondernemers in de dop

De dronemarkt is nog steeds groeiende, maar hoe en waar stap je precies in als drone-ondernemer? Dat is de vraag waar DroneSpacePort antwoord op geeft. DroneSpacePort biedt vanaf oktober 2017 een ondernemersopleiding aan, specifiek gericht op mensen die sleutelen aan, vliegen met of applicaties ontwikkelen voor drones. De inschrijving voor DroneSpacePort is deze maand geopend.

DroneSpacePort is een initiatief van drie partijen die dicht op de drone- en startupmarkt zitten: Drone Center Valkenburg, Space Business Innovation Centre Noordwijk en Drone Applications.

Versplinterde markt
“De Nederlandse opleidingsmarkt voor drones is erg versplinterd,” vindt één van de drie initiatiefnemers van DroneSpacePort, Rob Sturm. “Op verschillende plaatsen kun je je laten opleiden tot dronefotograaf of laten informeren over wet- en regelgeving, maar een brede opleiding voor drone-ondernemers bestaat nog niet. En daar is wel behoefte aan, blijkt uit onze ervaring. “Veel start-ups of kleinere bedrijven werken maar aan één onderdeel, bijvoorbeeld een sensor of flight control. De opleiding brengt mensen bij elkaar die ieder voor zich misschien geen levensvatbare puzzel kunnen leggen, maar samen wel.”

In vijf sessies in Noordwijk en Valkenburg leren de deelnemers over alle aspecten van het ondernemerschap, specifiek toegespitst op de dronemarkt. Zo komen dus niet alleen het bekende business model canvas aan bod, maar ook soorten sensoren, mogelijke payloads en het gebruik van het luchtruim.

Zakelijke aspecten
“DroneSpacePort is zeker geen vliegopleiding, dat kunnen partijen zoals NLR veel beter,” aldus mede-oprichter Martijn Seijger. “Wij richten ons juist op het hele plaatje, met nadruk op het zakelijke aspect.” Voor (startende) ondernemers betekent dit dat in sneltreinvaart alle essentiële vragen worden beantwoord die komen kijken bij het opstarten en uitbouwen van een bedrijf.

“De opleiding is niet alleen bedoeld voor hobbyisten die van hun passie hun werk willen maken, maar ook voor ervaren entrepreneurs die meer willen weten over de kansen die deze nieuwe technologie biedt,” vult mede-initiatiefnemer Jeroen Engelkes aan. “We gaan ook graag in gesprek met corporate bedrijven die drones willen toepassen in hun bedrijfsvoering.”

De initiatiefnemers van DroneSpacePort

Aanmelden
De eerste trainingsserie van DroneSpacePort is open voor maximaal 12 startupteams met ieder 1 tot 3 teamleden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
www.dronespaceport.nl. De eerste trainingsdag is op 6 oktober 2017.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier