Nieuws

Belgische politie zet drone in tijdens zoektocht naar vluchtelingen

Tijdens een zoekactie naar illegale vluchtelingen in de buurt van de plaats Zeebrugge heeft de Belgische politie voor het eerst een drone ingezet. De drone werd gebruikt om een overzicht te krijgen van de situatie boven moeilijk te bereiken plaatsen.

Volgens een woordvoerder van de politie konden agenten op de grond de beelden bekijken en direct inspelen op wat ze zagen. Tegenover de Vlaamse krant De Standaard bevestigt de woordvoerder dat het de eerste keer was dat de politiedrone op deze manier werd ingezet.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier