Parrot brengt verbeterde versie van Bebop 2 uit

Het is alweer een kleine twee jaar geleden dat de Franse dronemaker Parrot de Bebop 2 op de markt bracht, een compacte en lichtgewicht quadcopter met softwarematig gestabiliseerde camera. Binnenkort verschijnt een verbeterde versie van deze drone op de markt, de Parrot Bebop 2 Power. De vliegtijd wordt iets langer en de drone krijgt nieuwe vliegfuncties.

30 minuten vliegtijd
Destijds waren we best gecharmeerd van de Bebop 2, alhoewel de videokwaliteit ons niet echt kon bekoren. De drone vliegt echter best lekker en met de nu standaard meegeleverde Skycontroller is het bereik ook prima in orde. En omdat de drone zo klein en licht is (550 gram), neem je hem eenvoudig mee als je op pad gaat.

De oorspronkelijke vliegtijd was al heel behoorlijk, met ruim 20 minuten op één acculading. Dat is met de nieuwe Power-uitvoering een stuk langer geworden, namelijk 30 minuten. Daarnaast heeft Parrot een aantal automatische vliegprogramma’s toegevoegd, zoals ‘Orbit’, ‘Tornado’, ‘Parabola’ en ‘Boomerang’. Net als bij de DJI Spark kun je hiermee snel geinige filmpjes maken voor op Facebook of Instagram. En net als de Spark kun je de Bebop nu ook vanaf je handpalm laten opstijgen. Middels de functie ‘Touch n Fly’ kun je de Bebop vervolgens automatisch naar de plek laten vliegen die je in de Freeflight 3 app aanwijst.

Camera
De cameraspecs zijn ongewijzigd gebleven. Nog altijd maakt de Bebop 2 foto’s in een maximale resolutie van 14 megapixels, en filmen gaat in 1080p HD bij 30 frames per seconde. De beelden worden softwarematig gestabiliseerd, want de camera zit vast in de body gemonteerd. Er is dus geen sprake van een gimbal. Voor het betere foto- en filmwerk is de Bebop 2 Power daardoor niet de meest voor de hand liggende keus, alhoewel je best aardige opnamen kunt maken met de drone.

Als je van avontuurlijk vliegen houdt, dan kun je gebruik maken van de Parrot Cockpitglasses 2. Dit is een VR-headset waarin je telefoon dienst doet als display. Op die manier krijg je een echte first person view (FPV)-ervaring tijdens het vliegen. De drone bestuur je in dat geval met de Skycontroller, welke een bereik van zo’n 2 kilometer heeft. Let wel: officieel is FPV vliegen in Nederland niet toegestaan, omdat je volgens de wet altijd onbelemmerd zicht moet houden op de drone.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Parrot Bebop 2 Power ligt binnenkort in de winkels voor een verkoopprijs van 699 euro. Dat is inclusief Skycontroller 2, Cockpitglasses 2 en twee accu’s. Van leuke felle kleurtjes is geen sprake meer: de Bebop 2 Power wordt alleen geleverd in een stijlvolle antraciet gekleurde uitvoering (of ‘Obsidian’, zoals DJI dat tegenwoordig noemt).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier