Video

Kijken: racedrone vliegt langs, over en onder rijdende trein

Momenteel doet een bizarre freestyle FPV dronevideo de ronde op internet, waarin te zien is hoe een racedrone halsbrekende capriolen uithaalt rond, op en zelfs onder en in een rijdende goederentrein. Niet voor niets heeft de maker ervan de titel ‘Flight of the Year’ meegegeven aan de video.

Treinmaatschappij niet blij

De video werd gemaakt door FPV-vlieger Paul Nurkkala. Voor het maken van de opnamen maakte hij gebruik van een zelfgebouwde racedrone, voorzien van een GoPro Hero 5 Session camera. De video werd opgenomen in de Amerikaanse staat Californië, nabij de Truckee River.

De Amerikaanse treinvervoermaatschappij Union Pacific is waarschijnlijk niet blij met de beelden. “We opereren in een veiligheidsgevoelige context. Bij het gebruik van drones moet men altijd de veiligheid van de piloot, medewerkers van Union Pacific, materiaal en derden waarborgen”, staat te lezen in de drone policy van het bedrijf.

Wereldnieuws

De video is inmiddels wereldwijd in het nieuws, en is in een paar dagen tijd al ruim 500.000 keer bekeken. Dat is voor ons aanleiding om ‘m toch hier te laten zien, in lijn met ons eigen redactiestatuut. We kunnen je alleen maar op het hart drukken om dit niet na te doen: het vliegen boven spoorwegen is in Nederland en België nadrukkelijk verboden.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier