Markt

Aerialtronics overgenomen door Franse dronebouwer

De Nederlandse ontwikkelaar van professionele drones Aerialtronics is overgenomen door het Franse bedrijf Drone Volt. Aerialtronics kwam een paar weken geleden in financieel zwaar weer terecht en kondigde aan op zoek te zijn naar overnamepartijen. Het bedrijf gaat na de overname verder onder de naam Aerialtronics DV BV.

Professionele gebruikers

Net als Aerialtronics is Drone Volt actief op het vlak van de ontwikkeling en vermarkting van drones voor professionele gebruikers. Drone Volt werd in 2011 opgericht, één jaar voordat Aerialtronics haar deuren opende. Het bedrijf had al verkoopkantoren in de regio’s Frankrijk, de Benelux, Canada, Denemarken, de VS en Zwitserland. Daar komen nu dus de kantoren en de internationale clientèle van Aerialtronics bij, in landen waar Drone Volt nog niet actief was.

Volgend Drone Volt-ceo Olivier Gualdoni sluit de overname van Aerialtronics goed aan op de expansieplannen van het bedrijf, met name op het gebied van beveiligingstoepassingen. Ook komen de productiefaciliteiten van de Nederlandse dronebouwer goed van pas. “Hiermee kunnen we goed inspelen op de groeiende vraag naar professionele drones”, aldus Gualdoni.

We kennen Drone Volt onder andere van de Janus 360 drone, waarmee 360º luchtvideo’s van professionele kwaliteit gemaakt kunnen worden. Ook heeft Drone Volt een eigen app ontwikkeld voor het maken van vluchtplannen. Het bedrijf is tevens actief op het gebied van landbouwdrones, in de vorm van inklapbare quadcopters die ingezet kunnen worden voor het sprayen van meststoffen of pesticiden.

Overnamesom

Met de overname is een direct te betalen bedrag van 325.000 euro gemoeid. In de loop van de komende jaren komt daar nog een kleine vijf ton bij. Daarvan wordt een deel opgehoest door Drone Volt, in ruil voor een meerderheidsbelang in de doorgestarte onderneming. De rest van de financiering is afkomstig van business angels. Ten tijde van de overname werkten er 20 mensen bij Aerialtronics. Het is nog niet bekend of die allemaal meegaan.

(bron: Unmanned-Aerial)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier