NieuwsOnderzoek

Amerikaans stel ontwikkelt anti-graffiti drone

Graffiti verwijderen is duur en niet altijd evident op moeilijk bereikbare plaatsen. Een Amerikaans stel heeft naar aanleiding van een wedstrijd in Californië een drone omgebouwd om graffiti te verwijderen.

In San Jose, Californië, hebben ze veel last van graffiti, vooral op autowegen en bruggen. Het is erg moeilijk om dergelijke plaatsen te bereiken, en vaak betekent dit het tijdelijk afsluiten van een rijstrook of het inzetten van dure hoogtewerkers, wat als snel tienduizenden dollars kost. Het Amerikaans stel Christopher Farmer en Candace Marbury wonnen de wedstrijd Unleash your Geek met hun prototype GRAD of Graffiti Removed by Automatic Drone.

De ondernemers kochten een DJI Inspire 2 en voegden er een mechanisme aan toe zodat er op afstand (witte) verf wordt gespoten op graffiti. De prijs is $5000 waard en de winnaars krijgen nog eens $5000 om een patent aan te vragen. Het koppel is reeds in gesprek met het Japanse bedrijf Prodrone om op een meer professionele manier een hexacopter als anti-graffiti drone in te zetten. Reeds in 2013 was er sprake van tests door de Duitse spoorwegen met industriële anti-graffiti drones, maar die kostten toen €60.000… per stuk.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier