Amerikaanse dronefabrikant doet goede zaken sinds DJI-ban

In augustus deed het Amerikaanse leger DJI drones in de ban wegens informatieveiligheid. Een Amerikaanse dronefabrikant doet sinds kort goede zaken, maar DJI komt binnenkort met een oplossing.

Het Pentagon verspreidde in augustus een memo waarin alle Amerikaanse legeronderdelen meteen moesten stoppen met het gebruik van DJI producten. Drones moesten aan de grond blijven, apps verwijderd en zelfs geheugenkaarten gewist. De DJI apps hebben namelijk intensief contact met de in China gelegen servers van het bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf AeroVironment is niet rouwig om deze beslissing. Deze fabrikant van militaire en industriële drones zag zijn omzet gevoelig stijgen in het laatste kwartaal, van $36 naar $44 miljoen. De aandelen van het Amerikaanse bedrijf stegen maar liefst 102% in de laatste 12 maanden. AeroVironment maakt niet alleen grote drones, maar ook kleine exemplaren met specifieke propellers die volledig stil zijn, ideaal voor verkenningsvluchten.

Foto AeroVironment

DJI kondigde gisteren aan dat de volgende versie van de app een nieuwe Local Data Mode zal bevatten, waarbij geen enkele communicatie meer met de cloudservers van het bedrijf zal plaatsvinden. Het is echter onwaarschijnlijk dat deze functie ook beschikbaar wordt voor consumenten, want DJI heeft het over DJI Pilot op Crystalsky en ‘bepaalde Android-tablets’. Wellicht werkt deze modus dus enkel op de Matrice-drones.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier