Deze drone werd specifiek ontwikkeld voor professionele cartografie

De Spaanse dronefabrikant Technidrone lanceerde zopas een drone, specifiek ontwikkeld voor cartografie en fotogrammetrie. Uniek is dat de drone bijna een uur in de lucht blijft met één acculading.

Consumentendrones en drones in het lagere professionele segment hangen vaak niet meer dan 20 minuten in de lucht voor ze een nieuwe accu nodig hebben. Dat is lastig als de drone gebruikt wordt om kaarten te maken of om een bepaald gebied in kaart te brengen, bijvoorbeeld voor industriële doeleinden, agricultuur of planning. De dronefabrikant Technidrone uit Spanje lanceerde zopas de Mapker, een drone van € 6.500 die tot 55 minuten in de lucht kan blijven, ondanks haar gewicht van 3,5 kg.

Volgens de fabrikant kan de drone zo in één keer een gebied van 100 hectare (of 1 km²) in kaart brengen met een resolutie van 1 tot 3 centimeter per pixel. De drone heeft verwisselbare sensors, waaronder een thermische camera (ideaal voor thermografie), en maakt het ook mogelijk om autonoom op ‘waypoints’ te vliegen.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier