Nieuwe fixed-wing drone van Atlas Dynamics kan vijf uur vliegen

Het Europese bedrijf Atlas Dynamics, gevestigd in Letland, maakt professionele onbemande luchtvaartuigen, en heeft op InterDrone 2017 de Atlas Blue-J voorgesteld, een fixed-wing drone die meer dan vijf uur lang kan vliegen op één accu.

We berichtten in augustus al dat Atlas Dynamics $8 miljoen had opgehaald voor verdere expansie. De Letten zitten duidelijk niet stil, want nu reeds presenteren ze een nieuw product, een fixed-wing drone. Een fixed-wing drone lijkt op een vliegtuig, en heeft er ook veel eigenschappen van.

Bron: Atlas Dynamics

De nieuwe drone van Atlas Dynamics, bedoeld voor industrie en bedrijven, heeft een spanwijdte van maar liefst 3,5 meter en is vervaardigd uit carbonfiber (koolstofvezel), zodat hij maar 11 kg weegt. Bovendien kan er een ‘payload’ of nettolading mee van maar liefst 9 kg. De drone is bedoeld voor BVLOS (beyond visual line of sight) operaties en heeft een werkingsbereik van 150 kilometer. De accu gaat vier tot zelfs zes uur mee, en wanneer deze leeg is kan de drone autonoom naar een laadstation vliegen. De drone vliegt snel, stil en wordt amper of niet opgemerkt door radars of andere apparatuur. Vooral voor militaire en ‘homeland security’-applicaties is de fixed-wing drone daardoor erg geschikt.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier