Maak je Phantom 4 regenbestendig met deze wetsuit

Met je drone in de regen vliegen is geen aanrader, omdat een aantal onderdelen niet waterbestendig zijn. Een Amerikaanse firma heeft nu een wetsuit voor de Phantom 4 ontwikkeld, waarmee je wel in de regen kan.

Je hebt het misschien al eens uitgeprobeerd: met je drone vliegen in slecht weer, net op het moment dat er een regenbui aankomt. Na een aantal minuten is de drone helemaal nat, maar in de meeste gevallen blijft je drone gewoon goed vliegen: de propellers draaien zo snel dat er weinig water op komt. De camera, lens en andere onderdelen worden wel nat, en kunnen foutmeldingen of technische problemen veroorzaken. Ook op het gebied van garantie is vliegen in de regen geen goed idee.

De Phantom Rain Wetsuit-kit kost $70 (+ $45 verzending) en bestaat uit 16 onderdelen in 2,5mm dikke neopreen die worden geplakt op de onderdelen van een Phantom 4 of Phantom 4 Pro die niet waterbestendig zijn, zoals de accu, rondom de propellers, rondom de gimbal enz. De lens en de sensoren zelf worden niet beplakt, anders kunt u ze niet meer gebruiken. Het is dus opletten met objectdetectie: de kans is groot dat de drone objecten ‘ziet’ die er niet zijn. Wat de lens betreft, raadt de fabrikant een anti-regen spuitbus aan zoals Rain X, die ook bij ons verkrijgbaar is voor ongeveer € 15.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier