ProProductnieuws

DJI lanceert Zenmuse X7-cameramodule met 6K-resolutie

Marktleider DJI introduceerde gisteren een nieuwe cameramodule met 6K-resolutie, die gebruikt kan worden in combinatie met de Inspire 2. De Zenmuse X7 heeft ook een grote sensor van het super35mm-formaat.

Zenmuse X7

De nieuwe Zenmuse X7, geprijsd aan 2.999 euro zonder lens, is de grote broer van de Zenmuse X5S, die al enige tijd op de markt is voor de Inspire 2. Uniek aan de X7 is de grote sensor van het super35mm-formaat, te vergelijken met het APS-C-formaat in systeemcamera’s of DSLR-toestellen. Dit betekent dat je foto’s tot 24 megapixels kan maken, en dat je video-opnames kan maken tot 6K-resolutie (5760×3240) in CinemaDNG-formaat of 5,2K (3944×2088) in Apple ProRes.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Zenmuse Z3 is er geen zoomlens beschikbaar. De X7 weegt 627 gram in combinatie met het 16mm-objectief, dat apart verkrijgbaar is voor 1.499 euro. In theorie kan de Inspire 2 23 minuten vliegen met de X7 en het 16mm-objectief, maar in de praktijk valt dat vaak enkele minuten minder lang uit bij normaal vliegen.

Objectieven

DJI introduceert, naast het 16mm-objectief, ook nog een 24mm- en 35mm-objectief (elk 1.499 euro) en een 50mm-objectief (1.399 euro). De vier lenzen kunnen ook in een pakket gekocht worden van 4.999 euro (zonder de X7).

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier