Productnieuws

DJI komt met controle- en identificatiesysteem voor alle drones: AeroScope

Gisteren lanceerde DJI AeroScope, een systeem waarmee autoriteiten DJI-drones kunnen identificeren, volgen en controleren, terwijl ze in de lucht zijn. Het systeem zou met alle recente DJI-drones compatibel zijn. Het systeem vangt de versleutelde radiocommunicatie tussen drone en bestuurder op en maakt inzichtelijk wat de actuele positie en hoogte van de drone is, de locatie van opstijgen en het serienummer van de flight controller.

AeroScope

DJI was enkele maanden geleden in het nieuws: hackers waren er in geslaagd om firmware te hacken zodat de drones verder, sneller en hoger konden vliegen dan toegelaten, of waarmee gevlogen kon worden in no-fly-zones. DJI stelde daarna nieuwe firmware- en app-versies beschikbaar die het probleem oplosten.

Het nieuwe AeroScope-systeem van DJI werd enkele dagen geleden in Brussel gedemonstreerd en is reeds langer actief op twee internationale luchthavens. Het systeem, dat enkel bedoeld is voor autoriteiten, overheden en officiële instanties, laat binnen enkele seconden alle DJI-drones in een straal van minstens 5 km zien, met serienummer, locatie, hoogte, snelheid en richting. Bovendien bestaat AeroScope ook in een draagbare versie die overal meteen ingezet kan worden.

Alleen voor DJI drones

Volgens DJI werkt het systeem met alle “recente DJI-drones”, maar op navraag kon DJI ons niet vertellen welke dat precies waren. In een toekomstige update van de DJI-app, zouden piloten kunnen nagaan welke gegevens precies beschikbaar gemaakt worden, maar het is niet mogelijk om het systeem uit te schakelen. Volgens DJI kunnen andere dronefabrikanten ook deelnemen aan het AeroScope-programma.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier