Markt

Startup haalt $40 miljoen op voor ontwikkeling zelfvliegende drone

De Amerikaanse startup Skydio, geleid door MIT-afgestudeerden en ex-Google ingenieurs, haalde pas $40 miljoen op voor de ontwikkeling van een volledig autonome drone met geavanceerde kunstmatige intelligentie.

Dronewatch had het in 2015 en 2016 al over Skydio, een startup geleid door Adam Bry en Abraham Bachrach, die hun sporen verdienden bij Project Wing, Google’s drone voor het afleveren van pakketjes. Het bedrijf had vroeger al $28 miljoen opgehaald, en daar komt nu nog $40 miljoen bij.

De Skydio-drone gebruikt een groot aantal camera’s, en in huis ontwikkelde technologie die kunstmatige intelligentie gebruikt. Die software maakt een 3D representatie van de omgeving en kan dan zelfstandig een traject afleggen, zonder enige interventie van de piloot. De filmpjes op YouTube geven al aan dat de drone ook veel sneller kan vliegen dan andere commerciële drones met obstakeldetectie geactiveerd. Volgens Skydio zou de drone dit jaar nog op de markt moeten komen, maar er wordt ook gekeken naar een licentiemodel voor andere fabrikanten of projecten.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier