BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Droneverbod boven Kinderdijk mogelijk voor binnenkort

De inwoners van Kinderdijk waren het reeds lang zat dat er zowat dagelijks meerdere drones rond de historische windmolens vlogen. Nu gaan de gemeentes Molenwaard en Giessenlanden, waar Kinderdijk deel van uit maakt, onderzoeken of een droneverbod snel mogelijk is.

Tijdens een gemeenteraadsvergadering kregen de molenaars kans om hun standpunt te verdedigen. Eén van de inwoners, molenaar Peter-Paul Klapwijk, zag al meer dan 200 drones voorbij komen sinds januari, met als gevolg een verlies van privacy, zo meldt RTV Rijnmond.

Het college gaat nu onderzoeken of een verbod haalbaar is; alle politieke partijen van de gemeente gaan hiermee akkoord. De bedoeling is het droneverbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening. De huidige regeling modelvliegen (voor hobbymatig vliegen) vereist overigens geen minimumafstand tot (losse of niet-aaneengesloten) bebouwing, maar de Rijksoverheid geeft wel het advies om minimaal 50 meter afstand te houden. Uiteraard moet de drone steeds in het zicht van de piloot blijven.

DroneLand ROC-light

2 Comments

Leave a Reply

Powervision Powerray
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.