RFID-drones van MIT helpen met het inventariseren van magazijnen

Onderzoekers van MIT hebben een drone ontwikkeld die RFID-tags kan scannen in grote magazijnen. De voorraad wordt zo beter beheerd, met minder fouten en ontbrekende producten worden makkelijker teruggevonden.

Met RFID-scanners kunnen RFID-tags ingelezen worden, zonder fysiek een product te moeten scannen: het volstaat in de buurt van de tag te komen. Bovendien hebben RFID-tags geen accu nodig: ze worden gevoed door de scanner die in de buurt komt. De RFID-tags zijn bovendien goedkoop, dus ideaal voor het beheren van grote magazijnen. In de praktijk werkt het echter niet zo eenvoudig: magazijnen worden steeds groter en artikels worden vaak misplaatst zodat zelfs RFID-tags niet meer ingelezen worden. Walmart zou bijvoorbeeld $3 miljard per jaar aan voorraad verliezen door foute informatie, aldus MIT.

Kleine drones die autonoom door de magazijnen vliegen, zijn een oplossing volgens MIT. Ze zijn klein en licht genoeg zodat ze geen schade aan voorraad of personen kunnen aanrichten. De drones zijn zelfs zo klein dat ze geen RFID-scanner aan boord kunnen nemen, maar wel de RFID-gegevens kunnen doorsturen van RFID-scanners die in het magazijn staan (een zogeheten relay-systeem). De drones kunnen de locatie van de producten tot op 19 centimeter precies vinden.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier