BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drones nemen gasmonsters tijdens eruptie van vulkaan Etna

Een professor van de universiteit van Mainz heeft een DJI Inspire 1 met warmtecamera en een DJI Matrice 600 Pro met succes ingezet om gasmonsters te nemen tijdens een eruptie van de vulkaan Etna in Zuid-Italië.

Het onderzoek, een samenwerking tussen DJI en de universiteit in het Duitse Mainz, werd uitgevoerd door een Zenmuse XT thermische camera en een DJI Inspire 1. De Inspire werd gebruikt om de temperatuur van de krater te meten en de Matrice 600 Pro bevatte de nodige meetapparatuur om de gassen onmiddellijk te analyseren. Deze meetapparatuur, ook wel gas measurement box geheten, bevat elektrochemische sensoren met specifieke detectieapparatuur. Deze apparatuur zorgt ervoor dat de gasconcentratie meteen gemeten kon worden.

Het resultaat van het onderzoek was dat gas- en zwavelconcentratie veel hoger is nabij openingen en holtes waar de lava stroomt. Ook vulkanische gaspluimen konden op deze manier voor het eerst veel beter onderzocht worden, aldus onderzoeker professor Jonathan Castro. De expeditie vond plaats op 3000 meter hoogte en duurde zes dagen.

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.