CNN krijgt toelating om drone over mensenmenigtes te laten vliegen

Met je drone even over een mensenmenigte vliegen is verboden, zowel voor hobbypiloten als voor professionele piloten, en uitzonderingen worden ook niet toegestaan. In de VS is CNN er nu wel in geslaagd om een ontheffing te krijgen.

CNN kondigde zopas aan dat het een waiver van de FAA heeft gekregen om onbeperkt over mensenmenigtes te vliegen tot op een hoogte van 150 voet (45 meter). Deze Part 107 Waiver for Operations over People is de eerste dergelijke ontheffing die in de Verenigde Staten is toegekend voor algemeen gebruik; in het verleden ging het enkel om erg specifieke evenementen of om een tethered drone (kabeldrone).

De Snap drone zoals gebruikt door CNN.

De ontheffing geldt enkel voor de compacte en lichte Vantage Robotics Snap, een drone van 620 gram die 35 bij 23 cm meet, en waarvan de propellers langs alle kanten beschermd zijn en dus weinig of geen schade kunnen aanrichten. Uniek aan de Snap is dat hij bij het neerstorten in stukken uiteenvalt om de kinetische energie te verdelen bij impact. De Snap is overigens geen drone om ver mee te vliegen: hij kan voorlopig enkel bestuurd worden met smartphone of tablet.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier