Sentera ontwikkelt Phantom 4-sensormodule voor agrarische toepassingen

Drones worden steeds vaker ingezet voor agrarische toepassingen. Vaak is daar een dure gespecialiseerde drone voor nodig met bijkomende dure camera’s en software. Met de sensormodule van Sentera kan het nu ook gewoon met een consumentendrone als de Phantom 4.

De Double 4K-sensormodule van Sentera werkt op de Phantom 4, de Phantom 4 Advanced en de Phantom 4 Pro. In tegenstelling tot sommige andere oplossingen wordt de camera van de drone behouden, en wordt de Double 4K-sensor achter de gimbal gemonteerd. De sensor kost $4.199.

De sensormodule kan gebruikt worden voor agrarische toepassingen. Er zijn twee configuraties mogelijk: RGB zichtbare kleuren met NIR of near infrared, om perfecte opnames van de gewassen te maken, en ook NDVI/NDRI waarmee spectrale scans gemaakt worden zodat bijvoorbeeld strooifouten zichtbaar worden of de conditie van de gewassen duidelijk naar voren komen. Met deze data kan de (inbegrepen) AgVault-software grafieken en diagrammen maken.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier