Mexicaans restaurant levert burrito’s per drone

Een keten van Mexicaanse restaurants in Australië levert nu al burrito’s per drone. Guzman y Gomez, doet dit in samenwerking met Project Wing, een onderdeel van Alphabet (Google), in de omgeving van Royalla, zo’n 35 km van hoofdstad Canberra.

Guzman y Gomez zet geen gewone commerciële drone in; het gaat om een drone met maar liefst 12 (kleine) propellers die al meer dan vijf jaar in ontwikkeling is bij Project Wing, en die een kruising lijkt te zijn tussen een fixed wing en een quadcopter. De drone vliegt snel (tot 120 km/u) en kan in een eerste fase leveringen doen tot 10 km van het startpunt. Dat startpunt ligt trouwens niet bij een gewoon filiaal van de restaurantketen, maar is een foodtruck met volledig uitgeruste keuken buiten de stad.

Klanten plaatsen de bestelling gewoon per app; de volledige bestelling mag maar 1 kg wegen en bestaan uit burrito’s, bowls, guacamole en friet. Niet iedereen kan een bestelling plaatsen; het gaat voorlopig enkel om klanten die specifiek uitgekozen zijn door het bedrijf. Na de bestelling hovert een drone op 5 meter hoogte boven het startpunt, en wordt er automatisch een draad met haakje uit de drone neergelaten. Een medewerker van het restaurant bevestigt het pakket aan het haakje, waarna de drone het naar boven haalt. De drone vliegt vervolgens naar de bestemming en laat het voedsel tot op de grond zakken, waarna het haakje automatisch verwijderd wordt. Daarna vliegt de drone terug naar het startpunt.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier