Parrot lanceert Bebop 2 met warmtecamera

Drones met warmtecamera’s zijn niet goedkoop; ze worden vaak ingezet voor specifieke doeleinden en kosten meerdere duizenden euro’s. Daar brengt Parrot nu verandering in: de Bebop-Pro Thermal, gebaseerd op de nieuwe Bebop 2, is te koop voor 1.500 euro, en is bedoeld voor installateurs van zonnepanelen, search and rescue, brandweer en bouwbedrijven.

Aan de zonet verschenen Parrot Bebop 2 werd een thermische camera of warmtecamera toegevoegd. Het gaat om de FLIR One Pro die gemonteerd werd aan de achterkant van de drone. De standaardcamera, een exemplaar met 14 megapixel die full hd aan kan, bevindt zich nog steeds aan de voorkant van de drone, net als bij de ‘gewone’ Bebop 2. Die camera heeft overigens geen gimbal en is softwaregestabiliseerd.

Met de Freeflight Thermal app krijgt de piloot gelijktijdig beide camera’s live te zien. De thermische camera weegt zo’n 30 gram en heeft dus weinig invloed op het gedrag van de Bebop en de duurtijd van de accu. De warmtecamera kan gebruikt worden in RGB-modus (1440 x 1080p) en een thermische sensor van 160 bij 120 pixels. In de app kan je verschillende thermische modi kiezen: hotspot om enkel hoge temperaturen te zien (ideaal voor search and rescue en brandbeveiliging), dynamisch om een volledig gamma van temperaturen te bekijken, afhankelijk van de gemiddelde temperatuur van het beeld, of standaard, waarbij de kleuren afhankelijk zijn van een vaste temperatuur (blauw voor 10° tot rood voor 160°).

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier