Nieuws

Vodafone test tijdelijke 4G-dekking met kabeldrone

Bij noodsituaties en natuurrampen of tijdens grote evenementen op afgelegen locaties is het voor telecomoperatoren niet altijd evident om genoeg 3G- of 4G-dekking te voorzien. Vodafone test nu tethered drones uit voor mobiele dekking, in samenwerking met Elistair.

Het laten vergunnen en installeren van telecomantennes is voor operatoren niet eenvoudig. Dit gaat vaak gepaard met langdurige vergunningsprocedures, klachten van omwonenden en dus een wachttijd van meerdere maanden of zelfs jaren. Vooral bij noodsituaties, natuurrampen en tijdelijke grote evenementen is een kabeldrone met 4G-antenne een goed alternatief. Vodafone testte een Safe-T ‘tethering station’ van Elistair in Andalusië (Spanje) op een hoogte van 80 meter en kon gedurende meer dan een dag 4G-internet aan 3 Mbps per seconde aanbieden, zonder dat de drone moest landen. Het systeem kan ook ingezet worden voor wifi- en radioverbindingen.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier