ProProductnieuws

Hardware-uitbreiding voor DJI drones zorgt voor veel nauwkeuriger navigatie

Worden drones ingezet voor professionele toepassingen, dan is het soms nodig dat ze heel nauwkeurig vliegen of trajecten afleggen. We hebben het hier over drones ‘centimeter level positioning’ voor heel specifieke applicaties. GeoCue heeft nu een module uitgebracht die dat mogelijk maakt voor de Phantom 4 Pro en de Inspire 2.

De Loki van het Amerikaanse GeoCue is een kleine hardwaremodule die veel accurater de drone kan positioneren. Hij gebruikt GNSS (Global Satellite Navigation System) en bevat maar liefst 448 kanalen om positiesatellieten te zoeken en vast te houden. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met Septentrio en bevat ook technologie om camerabewegingen te verwerken, specifiek voor de Phantom 4 Pro en de Inspire 2, om een nog betere positie te bepalen, aldus de fabrikant. De Loki-module kost $ 5.000 en daarbij moet nog de kostprijs gerekend worden van het optionele basisstation. Wordt de module voor mapping of het in kaart brengen van grondstukken of gebouwen gebruikt, dan zijn de resultaten ook compatibel met DroneDeploy en de BYOD Mapping Kit van AirGon.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

1 gedachte over “Hardware-uitbreiding voor DJI drones zorgt voor veel nauwkeuriger navigatie

  • De juiste term voor deze nauwkeurigheid is SBAS (Space Based Augmentation System). Een augmentatie signaal afkomstig van speciale satellieten dat op sommige plaatsen beschikbaar is om de foutwaarden van een standaard GNSS signaal te corrigeren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier