BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Hardware-uitbreiding voor DJI drones zorgt voor veel nauwkeuriger navigatie

Worden drones ingezet voor professionele toepassingen, dan is het soms nodig dat ze heel nauwkeurig vliegen of trajecten afleggen. We hebben het hier over drones ‘centimeter level positioning’ voor heel specifieke applicaties. GeoCue heeft nu een module uitgebracht die dat mogelijk maakt voor de Phantom 4 Pro en de Inspire 2.

De Loki van het Amerikaanse GeoCue is een kleine hardwaremodule die veel accurater de drone kan positioneren. Hij gebruikt GNSS (Global Satellite Navigation System) en bevat maar liefst 448 kanalen om positiesatellieten te zoeken en vast te houden. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met Septentrio en bevat ook technologie om camerabewegingen te verwerken, specifiek voor de Phantom 4 Pro en de Inspire 2, om een nog betere positie te bepalen, aldus de fabrikant. De Loki-module kost $ 5.000 en daarbij moet nog de kostprijs gerekend worden van het optionele basisstation. Wordt de module voor mapping of het in kaart brengen van grondstukken of gebouwen gebruikt, dan zijn de resultaten ook compatibel met DroneDeploy en de BYOD Mapping Kit van AirGon.

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.