Pro

Phase One Industrial introduceert 190 megapixel dronecamera

Begin 2016 lanceerde het Deense Phase One een 100 megapixel dronecamera; zonet verhoogde het bedrijf de resolutie tot maar liefst 190 megapixel met de nieuwe iXU-RS1900 dronecamera en bijbehorende systemen.

De camera bevat twee CMOS-sensoren en twee 90mm lenzen om RGB-opnames te maken. De uiterst hoge resolutie van 16.470 bij 11.540 pixels stelt professionele dronegebruikers in staat om de camera nog hoger te laten vliegen en zo foto’s te maken die nog sneller kunnen gebruikt worden voor zeer nauwkeurige digitale kaarten. De camera doet er 0,60 seconden over om een frame te verwerken en heeft een minimale sluitertijd van 1/2000 seconde.

De iXU-RS1900 gaat $ 150.000 kosten. Er komt ook een geïntegreerd systeem op de markt, het Aerial System, dat beschikbaar komt vanaf $ 280.000. Een bijkomende lens, die 4-bandgegevens (o.a. NIR en RGB) kan verwerken, komt er samen met het Aerial System voor een ongelooflijke $ 365.000. Het is duidelijk dat het hier om industriële producten voor professionals gaat.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier