Nieuws

De Drobotron is een vliegende 360° led-billboard

Een Amerikaan uit Florida heeft de eerste 360° led-billboard gemaakt. Het billboard is bijna 1 meter in diameter en is 25 cm hoog en is bevestigd aan een octocopter. Bobby Watts, de uitvinder van de Drobotron, zet de drone vooral in voor reclamedoeleinden.

Vlieg je met een drone, dan krijgt die vaak veel aandacht van omstaanders. Voor Bobby Watts reden genoeg om de Drobotron te bouwen, zodat er reclame-inkomsten ontstaan. De drone kan niet meer (goed) gebruikt worden om beeldmateriaal te maken, maar kan wel als extra drone ingezet worden, voor reclame of aankondigingen.

De Drobotron levert een led-billboard van 1000 nits, dat zowel ’s nachts als overdag goed zichtbaar is, vooral bij een afstand van 0,5 tot 25 meter. Het led-billboard is verbonden met de accu van de drone zelf, zodat een aparte stroomtoevoer niet nodig is. De tekst op het billboard word met een computerprogramma op de drone gezet. De Drobotron kan in Florida gehuurd worden voor 200 dollar per uur, of aangekocht voor 20.000 dollar.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier