BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone van minder dan 50 gram lijkt op waterjuffer

Een Engels bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een drone die gebaseerd is op het vlieggedrag van een libel of waterjuffer. Animal Dynamics is een bedrijf van een aantal professoren van Oxford University en probeert technieken en bewegingen van dieren te gebruiken voor technologie. De Skeeter is een kleine drone die gebruikt maakt van slagvleugels (flapping wings), net als bij vogels en waterjuffers.

Het voordeel van deze “flapping wing” voortstuwing is dat de drone net als een vogel kan reageren bij veel wind en windstoten. De Skeeter is tegelijkertijd zo licht gebouwd dat hij zeer weinig accu verbruikt en verder kan vliegen. Bovendien is een dergelijke drone heel stil, even stil als een vogel of libel. De Skeeter meet 12 cm, weegt minder dan 50 gram en kan snelheden halen tot zo’n 45 km per uur, vergelijkbaar met de kleine Spark van DJI.

De drone, die al in ontwikkeling is sinds 2015, komt voorlopig niet op de markt, maar zou ingezet worden voor militaire en beveiligingsdoeleinden.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.