NieuwsRegelgeving

Regelgeving voor gebruik van drones in India in de maak

India is één van de weinige landen waar het vliegen met een drone volledig verboden is, zowel hobbymatig als professioneel. Toeristen die in het land arriveerden, moesten vaak hun drone achterlaten bij de douane. Regelgeving is nu in de maak voor zowel hobbymatig als professioneel gebruik, volgens het Directorate General of Civil Aviation.

Het concept deelt drones op in vijf categorieën, gaande van “nano” (tot 250 gram), over “micro” (250 g tot 2 kg), “mini” (2 tot 25 kg), “small” (25 tot 150 kg) tot “large” (meer dan 150 kg). Enkel voor de nano-categorie (tot 250 gram) zal geen registratie vereist zijn, en voor alles zwaarder dan 2 kg moet er zelfs een “defence clearance” aangevraagd worden.

Wat de micro-categorie betreft, waar de meeste hobbymatige drones zich in bevinden, moet er een identificatie aangebracht worden én moet er een simkaart slot en RFID-slot aanwezig zijn om de drone via een app te kunnen traceren. Hoe dit in de praktijk moet werken, is nog onduidelijk, want de meeste drones in die categorie zijn hier niet op voorzien. Wil de operator de drone boven de 60 meter vliegen, dan is bovendien nog een transponder (SSR of ADS-B) vereist en specifieke barometrische hardware. En het wordt nog ingewikkelder: het GPS-systeem van de drone moet ‘self-powered’ zijn en dus een eigen accu hebben.

Tot slot is het vliegen van drones, zelfs voor de nano-categorie tot 250 gram, enkel toegestaan voor piloten van 18 jaar of meer. Ons lijkt het alvast dat de regels in Nederland een stuk duidelijker en vooral minder veeleisend zijn.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier