ProProductnieuws

DJI lanceert dronevloot-managementsysteem voor bedrijven

Tijdens een beurs gericht op professionele gebruikers van drones die momenteel plaatsvindt in Denver heeft DJI een vlootmanagementsysteem gepresenteerd dat specifiek is ontwikkeld voor het beheren van meerdere drones. Met FlightHub kunnen bedrijven die vijf of meer onbemande vliegende systemen in bezit hebben op elk moment zien waar de drones zich bevinden, logfiles inzien, beschikbare operators toewijzen aan drones en data opslaan in de cloud.

Geleerd van de brandweer

Het systeem werd in de afgelopen achttien maanden ontwikkeld in samenwerking met de brandweerbrigade van Menlo Park in Californië. Volgens een woordvoerder van DJI is de kennis die werd opgedaan tijdens de gelijktijdige inzet van meerdere drones in noodsituaties van bijzonder waardevol gebleken om het systeem te perfectioneren. “De brandweer loopt in noodsituaties tijdens allerlei praktische zaken aan. We hebben goed gekeken wat er aan coördinatie en datatransfer nodig is en dat in het systeem verwerkt.”

Het systeem is niet alleen interessant voor brandweerkorpsen. FlightHub is al getest door bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van goederenspoorlijnen, en drones inzet voor inspectievluchten. “Voorheen moesten we alle vluchten handmatig loggen en kwam er heel wat kijken om er voor te zorgen dat alle teams de juiste onderhoudsprotocollen opvolgden. Met FlightHub kunnen we nu in één oogopslag zien wat de status is van alle toestellen en de onderlinge communicatie teruglezen”, stelt UAS Field Ops Manager Nick Dryer van BNSF.

Flightlogs, onderhoudsstatus en dataopslag

Het systeem voorziet in het bijhouden van vlucht- en onderhoudslogs, en in de opslag van data van de verschillende camera’s en sensorsystemen in de Amazon AWS-cloud. Ook kan een centrale beheerder bijhouden welke piloten met welke systemen hebben gevlogen en operators toewijzen aan specifieke missies.

FlightHub is compatibel met de drones uit de Matrice 200 serie, de Inspire 2, de Phantom 4 serie, en de Mavic Pro. Momenteel werkt het systeem alleen met de Androidversie van de DJI Go app. Op 14 november start DJI met een betaprogramma, voor bedrijven die het systeem in de praktijk willen uitproberen. Aanmelden kan via dji.com/flighthub.

Nieuwe drones

Tijdens het evenement heeft DJI ook een tweetal nieuwe drones geïntroduceerd, in de Wind-serie. Deze zul je echter niet in de winkels aantreffen: deze systemen zijn puur bedoeld voor zakelijke klanten die drones inzetten in zeer zware weersomstandigheden, zoals regen en wind. De DJI Wind 4 quadcopter kan payloads tot 13,5 kg vervoeren, en de Wind 8 beschikt in acht motoren en propellers voor extra bedrijfszekerheid.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier