ProProductnieuws

MicaSense lanceert robuuste multispectraalcamera voor drones

De Amerikaanse sensorfabrikant MicaSense heeft een robuustere versie gelanceerd van haar multispectraalcamera RedEdge. De nieuwe RedEdge-M kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de groei van gewassen op akkers te monitoren. De sensor is te gebruiken in combinatie met uiteenlopende RPAS platformen.

Vijf spectra
Met een gewicht van slechts 180 gram en een omvang van 9.4 cm x 6.3 cm x 4.6 cm is de RedEdge-M één van de kleinere multispectraalsensoren op de markt. Het systeem beschikt over vijf verschillende sensoren, en kan daarmee opnamen maken in de kleurenspectra blauw, groen, rood, dieprood, en bijna-infrarood. Dankzij de RGB sensoren kan de camera ook gewone full color opnamen maken.

Belangrijke toepassingen van de RedEdge-M zijn het maken van NDVI- en chlorofylkaarten. Met deze gegevens in de hand kan een akkerbouwer snel de staat van gewassen op het land beoordelen. Ook kan de camera gebruikt worden om een digital surface model te maken, onder andere van belang voor het uitkienen van de irrigatiestrategie.

De multispectraalcamera beschikt over een eigen GPS ontvanger en kan via wifi bediend en uitgelezen worden. Voor extra snelle gegevensoverdracht is er een ethernetaansluiting ingebouwd. Ook is er voorzien in een SD kaartlezer voor de opslag van opnamen. Voor het maken van opnamen wordt gebruik gemaakt van global shutter technologie, met een maximale frequentie van één opname per seconde, in alle lichtfrequentiebanden.

Matrice 100 integration kit
De RedEdge-M kost 4.900 dollar. Door het lage gewicht kan de sensor gebruikt worden met zowel multirotor als fixed-wing drones. Voor wie het liefst een kant en klare oplossing heeft is er een integration kit beschikbaar voor de DJI Matrice 100.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier