a.s.r. verzekeringen lanceert Android-versie van Vlieg Veilig app

Afgelopen zomer bracht verzekeraar a.s.r. met softwareontwikkelaar AirHub een app op de markt die dronevliegers helpt bij het veilig en verantwoord vliegen met hun drone. De Vlieg Veilig app werd in eerste instantie uitgebracht voor gebruikers met een iPhone. Inmiddels heeft AirHub ook de ontwikkeling van de Android-versie van de app van a.s.r. afgerond, waarin meteen een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd.

Gelijk aan iOS

De Android-app is grotendeels gelijk aan de iOS-versie en biedt ook dezelfde functionaliteiten: een kaart met de verschillende vlieggebieden (No Fly Zones), een checklist met daarin de belangrijkste regels en een logboek met timer om de vluchten op te slaan. De gebruiker hoeft bij de Android-versie geen account meer aan te maken om de app te gebruiken.

Sinds de lancering van de iPhone-versie van de app werd deze al 3.000 keer gedownload en wordt de app actief gebruikt door dronevliegers. Volgens de ontwikkelaar AirHub is er bij het grote publiek nog altijd veel onduidelijkheid over de verschillende vlieggebieden en regelgeving voor drones. De Vlieg Veilig app biedt dronevliegers een gebruiksvriendelijke oplossing om dit inzichtelijk te krijgen. Ook toezichthouder IL&T en de luchtverkeersleiding staan positief tegenover dit initiatief. Met hen zijn dan ook gesprekken gevoerd om de inhoud van de app verder uit te breiden.

Verbeteringen

AirHub is continu bezig om de app verder te optimaliseren. Er zijn ten opzichte van de eerste versie al een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt er nu een melding weergegeven zolang de kaart met vlieggebieden wordt ingeladen. Met name bij oudere telefoons of bij een langzame internetverbinding kan dat even duren, dat leidde soms tot verwarring. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om een eerdere versie van de kaart te tonen zolang de nieuwste kaart op de achtergrond wordt ingeladen.

De wetgeving voor drones is nog in ontwikkeling en de ontwikkelaars proberen alle aanpassingen aan de wet- en regelgeving en vlieggebieden zo snel mogelijk in de app te verwerken. Stephan van Vuren (AirHub): “Zowel het ministerie als de provincies en gemeenten vaardigen nieuw beleid uit voor drones, wij werken er hard aan om deze veranderingen zo snel mogelijk te verwerken in de app.”

Toekomstige updates

Voor toekomstige updates worden verschillende nieuwe functies ontwikkeld die het recreatieve dronevliegers nog makkelijker maken om veilig en verantwoord met hun drone te vliegen. Uiteraard krijgt de app een update als de wetgeving voor recreatieve dronevliegers wordt aangepast. Voor zover mogelijk worden de iOS- en Android-versies van de Vlieg Veilig app van a.s.r. steeds gelijktijdig geüpdatet door AirHub.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier