Video

Kijken: Zuid-oost Australië, ter land, ter zee en in de lucht

Onmetelijke woestijnen, ruige bergformaties, prachtige kustwegen, moderne steden en kleurrijke flora&fauna: dat is Australië in een notendop. Wiebe de Jager van Dronewatch reisde onlangs af naar Down Under om er de Solar Challenge te filmen, en ging vervolgens drie weken met een camper op pad om het zuid-oostelijke deel van het land te verkennen. Dat resulteerde in een reisvideo en een serie 360º (lucht)foto’s.

De route
De reis voerde vanaf Adelaide naar het ruige Flinders Ranges National Park. Daarvandaan ging het via wijngebied Barossa Valley naar The Grampians, een ruige uitloper van de bergrug die zo kenmerkend is voor oost-Australië. Via de prachtige Great Ocean Road werd de reis vervolgd naar de Great Alpine Road, waar zelfs nog wat sneeuw lag. Vanaf daar ging het via de Blue Mountains naar Sydney en een afgelegen baai bij Seal Rocks. Het laatste deel van de route ging door het binnenland richting Chaffey Dam en Bald Rock, om daarna via surfparadijs Byron Bay naar eindbestemming Brisbane te rijden.

Roadtripvideo
Het voornemen was om een reisvideo met een roadtripkarakter te maken. Daarom ging er niet alleen een Phantom 4 Pro mee, maar ook een Osmo Pro met Zenmuse X5, om op de grond beelden te kunnen schieten. Voor de onderwatershots kwam een oude GoPro goed van pas. De 360º (lucht)opnamen werden gemaakt met een Panono Camera, op een monopod op de grond of opgehangen aan de Phantom.

Videosettings
Voor de videoliefhebbers: er werd gefilmd in Cinelike D, met een vaste witbalansinstelling (5600K). De framerate bedroeg 50 fps (voor slowmotion doeleinden), en er werd gefilmd in 1080p (Osmo) en 2,7K (drone). Het bronmateriaal werd ingeladen in Final Cut Pro, en daar werden eerst saturatie en contrast aangepast. Daarna werd een ‘Mad Max’ lut toegepast op het beeld, variërend tussen 30 en 60% intensiteit. Tot slot werden er hier en daar nog wat kleurcorrecties toegepast. Alle omgevingsgeluiden zijn op lokatie opgenomen met een iPhone en in de montage toegevoegd. De soundtrack is ‘A beautiful life’ van Tim McMorris.

Woord van dank
Dank gaat uit naar sponsoren WRC Reizen en hun partnerorganisatie Tourism Holdings LimitedMaui Motorhomes voor het beschikbaar stellen van de camper. Verder bedanken we CameraNU.nl voor het leveren van de Osmo Pro met Zenmuse X5 (review volgt), DJI voor de 5,5” CrystalSky monitor (review volgt), Degreef & Partner voor de Lowepro DroneGuard Pro 450 backpack en Skytools voor de DJI Fly Drive (zie review).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier