Gerucht

DJI Phantom 5 krijgt mogelijk camera met verwisselbaar objectief

Een Chinese techblog heeft een uitgelekte foto gepubliceerd van wat de camera van de nieuwe DJI Phantom 5 zou zijn. Uit de foto zou blijken dat de camera van de nieuwe Phantom voorzien kan worden van verschillende objectieven. DJI zou vier verschillende lenzen voor de Phantom 5 op de markt brengen, met brandpuntsafstanden van 15mm, 24mm, 35mm en 50mm.

Bron: kanzhaji.com

Zelfde platform, andere camera
Alhoewel de foto weinig details prijsgeeft lijkt het erop dat de Phantom 5 qua uiterlijk weinig veranderd is ten opzichte van zijn voorganger, de Phantom 4 Pro: hetzelfde witte frame, met sensoren voor de obstakeldetectie verwerkt in het landingsgestel. De grootste aanpassing zit hem in de camera: deze zou voor het eerst voorzien zijn van een verwisselbare lens.

Bron: OsitalV

Vier verschillende lenzen
Volgens de Chinese techinsider OsitalV komen er vier verschillende lenzen voor de Phantom 5 op de markt: een 15mm lens voor groothoekopnamen, een 50mm voor tele-opnamen, en twee lenzen met brandpuntsafstanden die daar tussenin liggen. OsitalV geniet enige geloofwaardigheid, aangezien hij ook schetsen maakte van de Zenmuse X7 voordat deze werd geïntroduceerd.

Bron: OsitalV

Overlap tussen systemen
Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat DJI de Phantom 5 gaat uitrusten met een camera die voorzien kan worden van verschillende objectieven. Daarmee zou DJI weliswaar concurreren met haar eigen Inspire/Zenmuse-platform, maar enige overlap tussen de verschillende platformen is toch onontkoombaar. De sensor in de Phantom 5 zou dezelfde sensor zijn als die in de P4P. Of er verder veranderingen zijn doorgevoerd in het ontwerp of de functionaliteiten van de Phantom-serie blijkt niet uit de deze recente geruchten.

Aankondiging 
Wanneer de Phantom 5 wordt aangekondigd blijft giswerk, maar heel lang kan dit niet meer duren: het is inmiddels alweer een jaar geleden dat DJI de Phantom 4 Pro aankondigde. Afgelopen jaar kwam DJI met de DJI Spark, een verbeterde versie van de Mavic Pro, de Inspire 2 en recent de Zenmuse X7 camera. Logischerwijs is de Phantom de volgende productlijn waar een update voor wordt aangekondigd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier