DJI Phantom 5 krijgt mogelijk camera met verwisselbaar objectief

Een Chinese techblog heeft een uitgelekte foto gepubliceerd van wat de camera van de nieuwe DJI Phantom 5 zou zijn. Uit de foto zou blijken dat de camera van de nieuwe Phantom voorzien kan worden van verschillende objectieven. DJI zou vier verschillende lenzen voor de Phantom 5 op de markt brengen, met brandpuntsafstanden van 15mm, 24mm, 35mm en 50mm.

Bron: kanzhaji.com

Zelfde platform, andere camera
Alhoewel de foto weinig details prijsgeeft lijkt het erop dat de Phantom 5 qua uiterlijk weinig veranderd is ten opzichte van zijn voorganger, de Phantom 4 Pro: hetzelfde witte frame, met sensoren voor de obstakeldetectie verwerkt in het landingsgestel. De grootste aanpassing zit hem in de camera: deze zou voor het eerst voorzien zijn van een verwisselbare lens.

Bron: OsitalV

Vier verschillende lenzen
Volgens de Chinese techinsider OsitalV komen er vier verschillende lenzen voor de Phantom 5 op de markt: een 15mm lens voor groothoekopnamen, een 50mm voor tele-opnamen, en twee lenzen met brandpuntsafstanden die daar tussenin liggen. OsitalV geniet enige geloofwaardigheid, aangezien hij ook schetsen maakte van de Zenmuse X7 voordat deze werd geïntroduceerd.

Bron: OsitalV

Overlap tussen systemen
Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat DJI de Phantom 5 gaat uitrusten met een camera die voorzien kan worden van verschillende objectieven. Daarmee zou DJI weliswaar concurreren met haar eigen Inspire/Zenmuse-platform, maar enige overlap tussen de verschillende platformen is toch onontkoombaar. De sensor in de Phantom 5 zou dezelfde sensor zijn als die in de P4P. Of er verder veranderingen zijn doorgevoerd in het ontwerp of de functionaliteiten van de Phantom-serie blijkt niet uit de deze recente geruchten.

Aankondiging 
Wanneer de Phantom 5 wordt aangekondigd blijft giswerk, maar heel lang kan dit niet meer duren: het is inmiddels alweer een jaar geleden dat DJI de Phantom 4 Pro aankondigde. Afgelopen jaar kwam DJI met de DJI Spark, een verbeterde versie van de Mavic Pro, de Inspire 2 en recent de Zenmuse X7 camera. Logischerwijs is de Phantom de volgende productlijn waar een update voor wordt aangekondigd.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.