Kijken: timelapse opnamen vanuit drone die in grote cirkels vliegt

Dacht je dat je onderhand alles wel had gezien op het gebied van dronevideo’s? Kijk dan eens naar onderstaande timelapse video, gemaakt door een drone die langzaam cirkelvormige trajecten aflegt en ondertussen foto’s maakt. Versneld afgespeeld levert dat wonderschone luchtbeelden op.

Cirkelvormige trajecten
De video werd gemaakt door Visual Suspect, een videoproductiebedrijf uit Hong Kong. Zij lieten een drone cirkelvormige trajecten afleggen, waarbij de camera steeds op het middelpunt van de denkbeeldige cirkel werd gericht. Door middel van intervalfotografie maakte de drone om de paar seconden een foto. Eenmaal aan elkaar gezet en op hoge snelheid afgespeeld leidt dat tot bijzondere timelapse opnamen.

“Deze techniek stelt ons in staat om tweedimensionale scenes een uniek diepte-effect mee te geven, waarbij verschillende lagen in het landschap speels voorbij komen. In de video zijn zowel heel lage als hoge omloopbanen te zien. Wij noemen deze techniek orbital drone-lapses”, licht één van de makers van de video toe.

Grieks decor
Zoals je kunt zien werd de video – heel toepasselijk Low Earth Orbit genoemd – trouwens niet in de buurt van Hong Kong opgenomen: de makers kozen het Griekse eiland Folegandros als decor voor de video. De vluchten werden zowel automatisch als handmatig uitgevoerd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier