Breinbreker: wat weegt een afgesloten doos met daarin een vliegende drone?

Stel, je neemt een drone, plaatst deze in een hermetisch afgesloten glazen doos, zet de doos op een weegschaal, en laat vervolgens de drone opstijgen. Zal de weegschaal een verschil in gewicht aangeven? En wat zal de weegschaal aangeven als de doos aan de bovenzijde open is? Plaats eerst je reactie in de comments en bekijk dan pas de video!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

6 gedachten over “Breinbreker: wat weegt een afgesloten doos met daarin een vliegende drone?

 • 2 december 2017 om 10:38
  Permalink

  De drone stijgt niet op. Gewicht blijft dus gelijk.
  Wanneer de bodem eruit gehaald word, zal hih wel opstijgen. De weegschaal word dan nog wel extra ingedrukt door de downforce vd propellors

  Beantwoorden
 • 2 december 2017 om 14:14
  Permalink

  Gewicht blijft altijd gelijk in de doos of hij vliegt of niet. Zodra de drone in de lucht hangt draagt de lucht zijn gewicht. De lucht drukt op zijn beurt weer op de onderzijde van de doos gelijk aan de massa van de drone. Ergo altijd even zwaar.

  Beantwoorden
 • 2 december 2017 om 15:47
  Permalink

  Het blijft gelijk de wind die de drome veroorzaakt drukt ook op de bodem.

  Beantwoorden
 • 7 december 2017 om 19:33
  Permalink

  Er is meer neerwaartse kracht nodig dan het gewicht van de drone om de drone te laten opstijgen. Dat drukt op de weegschaal en deze zal meer gewicht aangeven.

  Beantwoorden
 • 8 december 2017 om 17:46
  Permalink

  Als de container dicht is, zal (denk ik) de turbulentie van de propellers geen invloed hebben op het totaal gewicht van container plus drone. Als de container aan de bovenkant open is, en de drone er dus uit kan, dan denk ik dat de neerwaartse druk van de propellers, nodig om de drone te doen opstijgen, er voor zal zorgen dan de weegschaal een hoger gewicht aan zal geven.

  Beantwoorden
 • 8 december 2017 om 20:17
  Permalink

  In de gesloten doos zal het gewicht het zelfde blijven daar de downwash van de propellers gelijk is aan het gewicht van de drone, als de deksel open is zal de drone lucht van buiten aanzuigen en de lucht in de doos iets comprimeren waardoor het gewicht iets zal toenemen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier