Drone filmt hoe tijgerhaai rakelings langs badgasten zwemt

De badgasten in onderstaande video zullen hun duik in de zee bij Miami Beach waarschijnlijk nog lang kunnen heugen. Terwijl ze nietsvermoedend in het water liggen passeert er namelijk op enkele meters afstand een uit de kluiten gewassen tijgerhaai. Een drone maakte opnamen van het tafereel, dat zo in de film Jaws had kunnen zitten.

De beelden werden gemaakt door Kenny Melendez. Hij was opnamen aan het maken van de omgeving toen hij op zijn monitor een donkere gestalte in het water zag. Hij liet de drone dichterbij vliegen en kreeg de schrik van zijn leven toen bleek dat het om een grote haai ging.

Ongemerkt
De drie zwemmers die in de video te zien zijn hebben waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad dat ze op slechts een paar meter zijn gepasseerd door de grote haai. De haai op zijn (haar?) beurt leek geen enkele interesse te hebben in de badgasten. De drie kwamen er dan ook zonder kleerscheuren vanaf.

De tijgerhaai is een alleseter en een van de weinige haaien die ook gevaarlijk is voor mensen. Naast tijgerhaaien worden er ook wel eens hamerhaaien en stierhaaien gesignaleerd voor de kust van Miami.

Haai-alert
Dat drones ideaal zijn om haaien te spotten heeft op diverse plaatsen geleid tot de inzet van drones als early-warning systeem. Onder andere in Australië worden er op diverse plaatsen drones ingezet door de reddingbrigade om badgasten en surfers tijdig te waarschuwen voor naderend gevaar.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier