Overig

Visuele makeover voor Dronewatch.nl

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Dronewatch.nl van start ging. Vanaf het begin heeft de website op enkele kleine wijzigingen na eigenlijk altijd hetzelfde design gehad. Daar komt verandering in met de introductie van een nieuw websiteontwerp. Het nieuwe ontwerp biedt een verbeterde navigatie en geeft meer ruimte aan artikelen.

Menubalk en zoekfunctie
Wie Dronewatch regelmatig bezoekt zal qua indeling geen hele grote wijzigingen opmerken. Dat is ook de bedoeling, want de indeling van de homepage en de artikelpagina’s voldeed prima. De belangrijkste reden om het design te veranderen was de relatief slechte zichtbaarheid van de menubalk. Deze heeft een prominentere plek gekregen, en blijft ook bij het omhoog scrollen in beeld staan.

Een andere verbetering is de de vindbaarheid van de zoekfunctie. Die was er al wel, maar veel mensen zagen de zoekfunctie over het hoofd. Het zoekvenster maakt nu onderdeel uit van de hoofdnavigatie. Verder is de indeling van de verschillende informatieblokken ongewijzigd gebleven. Overzichten van populaire artikelen, reclameblokken, verwijzingen naar gerelateerde artikelen: al deze elementen zijn op min of meer dezelfde posities terug te vinden.

Responsive
De artikelen zelf hebben iets meer ruimte gekregen, en de hoofdafbeelding wordt nu prominent boven de artikeltitel weergegeven. Verder zijn er helemaal bovenin icoontjes terug te vinden van onze Facebookpagina, Twitteraccount en YouTubekanaal. Uiteraard is het nieuwe websitedesign responsive, zodat Dronewatch.nl ook op mobiele devices goed wordt weergegeven. Ook zou de website iets sneller moeten laden, alhoewel uit de statistieken moet blijken of dat inderdaad het geval is.

We hopen dat je het nieuwe ontwerp kunt waarderen. Mocht je onregelmatigheden ontdekken, geef ons dan even een seintje.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier