Gerucht

Mavic 2 krijgt mogelijk grotere sensor en achterwaartse obstakeldetectie

De opvolger van de populaire Mavic Pro drone van DJI krijgt mogelijk een grotere camerasensor en sensoren ten behoeve van obstakeldetectie aan de achterzijde van het toestel. De vliegtijd zou omhoog gaan naar 35 minuten. Dat beweert de Chinese techinsider OsitalV, die eerder vroegtijdig details over nog niet geïntroduceerde DJI-producten naar buiten bracht.

1” sensor

Volgens schetsen die de ronde doen zou de camera van de Mavic 2 voorzien worden van sensor met een diagonaal van 1”, net zo groot als de sensor die je in de Phantom 4 Pro aantreft. Daardoor zou de nieuwe camera veel beter presteren bij weinig licht en een beter dynamisch bereik en kleurgevoeligheid hebben. Net zoals bij de Phantom 4 Pro zou het diafragma regelbaar worden en biedt de camera D-log en D-gamut voor meer speelruimte tijdens het color graden. Het objectief zou een vaste brandpuntsafstand van 28 mm krijgen.

Voor de aandrijving zou de Mavic Pro 2 gebruik maken van een nieuwe Intelligent Flight Battery met een capaciteit van 4.820 mAh. Deze zou vliegtijden tot 35 minuten bieden en bovendien is er een 70W battery heater ingebouwd, zodat de Mavic veel beter presteert bij koud weer. Batterijen van de eerste generatie Mavic Pro en de veel stillere Mavic Pro Platinum zijn hierdoor helaas niet compatible met de Mavic 2.

Achterwaartse obstakeldetectie

Ook de obstakeldetectie krijgt een upgrade: naast de voorwaarts gerichte sensoren krijgt de Mavic 2 ook sensoren aan de achterzijde. Daardoor kan de drone in zowel voorwaartse als achterwaartse vliegrichting waarschuwen voor naderende obstakels en indien nodig zelfstandig uitwijken. Deze functie kennen we eveneens van de Phantom 4 Pro en van de Inspire 2.

Volgens de bron van de geruchten zal DJI de Mavic 2 in maart of april 2018 aankondigen, precies een jaar na de aankondiging van de DJI Spark. Mogelijk presenteert DJI dan ook meteen de Phantom 5, die over verwisselbare objectieven zou gaan beschikken.

Trend in roadmap

De product roadmap van DJI laat – als we de geruchten mogelijk geloven – een interessante trend zien: de Mavic neemt steeds meer de positie van de Phantom in, en de Phantom schuift op naar het product/marktdomein dat voorheen voorbehouden was aan de Inspire. De Inspire zelf schuift weer door naar het topsegment, door de introductie van nieuwe camera’s zoals de Zenmuse X7. De onderkant van de markt wordt bediend door de Spark.

Een gephotoshopte afbeelding van een Mavic Pro met een andere camera. Mogelijk wordt de Mavic 2 iets groter om ruimte te bieden aan de vernieuwde camera. Bron: Instagram/nycdroneff
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Mavic 2 krijgt mogelijk grotere sensor en achterwaartse obstakeldetectie

 • Tom Bootsman

  Enig idee, wanneer deze op de markt gaat komen ?
  Op YouTube wordt gesuggereerd ergens rond Pasen 2018.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Volgens de geruchten zou de Mavic 2 dus ergens in het voorjaar van 2018 worden aangekondigd. Heb je een linkje van die Youtube video waarin Pasen wordt gezegd?

   Beantwoorden
 • Tom Bootsman

  Moet natuurlijk Mavic Pro 2 zijn. Daar kom je verschillende berichten tegen over de 2.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier