Video

Kijken: noorderlicht gefilmd door een drone

Iets wat bij veel mensen hoog op de bucketlist staat is het zelf ervaren van het noorderlicht. Weinig natuurfenomenen zijn immers zo fascinerend als de groen- en paarsgekleurde gordijnen van licht die regelmatig de hemel boven landen als IJsland sieren. Vanuit een drone bezien is het poollicht zo mogelijk nog spectaculairder.

Onderstaande video werd gemaakt door het IJslandse bedrijf Ozzo Photography. Ze kozen niet zomaar een drone uit om het noorderlicht mee te filmen: er werd gebruik gemaakt van een DJI Matrice 600, uitgerust met een Sony A7sii met Sigma 20mm 1.4. Die combinatie is voldoende lichtsterk om het flauwe lichtschijnsel te kunnen vastleggen. De opnamen werd gemaakt bij Reykjanes, een schiereiland in het zuidwesten van IJsland.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier