ProProductnieuws

Amerikaans bedrijf presenteert gezichtsherkenningssoftware voor drones

Het Amerikaanse softwarebedrijf Face-Six heeft software ontwikkeld die drones in staat stelt om op grote afstand gezichten van mensen te herkennen. De software is bedoeld om sneller criminelen en terroristen op te sporen. Er zijn ook toepassingen denkbaar op het gebied van search&rescue. Het systeem is in staat om meerdere personen tegelijk te detecteren.

Dichtbij en ver weg

Volgens de ontwikkelaars is de FA6Drone software in staat om gezichten op iedere afstand te herkennen, zolang de gezichten maar voldoende duidelijk geregistreerd worden en minstens 60 pixels in beslag nemen. De software kan beelden van meerdere camera’s tegelijk analyseren en kan ook gebruikt worden om eerder opgenomen beeldmateriaal door te spitten.

Volgens directeur Moshe Greenshpan is FA6Drone het eerste generieke softwarepakket voor gezichtsherkenning met behulp van dronecamera’s. “We zijn trots op het feit dat we onze klanten nu een krachtige tool kunnen aanbieden die geschikt is om personen zowel in het veld als in een menigte op te sporen. De software kan niet alleen criminelen en terroristen opsporen, maar ook getraind worden om uit te kijken naar vermiste personen.”

Test met security drone

Tijdens een demonstratie van de software werd gebruik gemaakt van een HoverMast security drone van SkySapience. Dit betreft een tethered drone (kabeldrone) voorzien van een beveiligingscamera die alle kanten op kan draaien. Gezichten die herkend zijn worden groen omkaderd. Witte en gele kaders geven aan dat de betreffende gezichten (nog) niet herkend zijn.

De software wordt beschikbaar gemaakt in twee varianten, een Light-versie voor privaat gebruik, en een Pro-versie voor militaire doeleinden en overheidsinstanties.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier