Achtergrond

Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen op Dronewatch van 2017

Welke artikelen waren afgelopen jaar populair bij onze lezers? Welke nieuwsberichten hielden de gemoederen het meest bezig? Welke reviews werden gedurende het jaar het best gelezen? Je vindt het in ons overzicht van de tien meest gelezen artikelen van 2017. We beginnen het overzicht met de tiende plaats en tellen vanaf daar omlaag naar de nummer één op de lijst.

10. DJI komt mogelijk binnenkort al met Mavic Standard

Op de tiende plaats een bericht van begin maart, over de vermeende introductie van een afgeslankte versie van de DJI Mavic Pro. Dit gerucht kwam niet uit, maar twee maanden later kwam DJI wel met de Spark op de markt. Ergens zat er dus wel een kern van waarheid in de geruchten over een low-entry drone. Ga naar het artikel

9. DJI Mavic Pro Platinum is stiller en kan paar minuten langer vliegen

Dat de Mavic Pro een populaire drone is blijkt wel uit het feit dat het nieuwsbericht over de aankondiging van de Mavic Pro Platinum op positie negen in dit jaaroverzicht terecht is gekomen. Eind augustus werd de stillere variant van de opvouwbare drone aangekondigd, en uit testen bleek inderdaad dat de Platinum-editie een stuk stiller is. Ga naar het artikel

8. Walkera Vitus 320 oogt als interessant alternatief voor de Mavic Pro

Eind januari beloofde dronefabrikant Walkera met een alternatief voor de Mavic Pro op de markt te komen. Gezien de populariteit van ons bericht over deze productaankondiging hebben veel mensen belangstelling voor zo’n Mavic Pro-kloon. Maar alhoewel de Vitus 320 wel realiteit schijnt te zijn hebben wij ‘m nooit gezien of er iemand over gehoord. Ga naar het artikel

Walkera Vitus 320
De Walkera Vitus – in trek bij onze lezers, maar bijna nergens te koop

7. Zo komen de Europese droneregels er in grote lijnen uit te zien

Regelgeving blijft de gemoederen flink bezig houden, dat is ook in 2017 een feit. Over een paar jaar krijgen we te maken met Europese regels voor het vliegen met drones, dus het is niet zo vreemd dat een achtergrondartikel van begin mei over dit onderwerp terecht is gekomen op de zevende plek in deze lijst. Ga naar het artikel

6. DJI kondigt mogelijk Phantom 5 of Mavic Pro 2 aan tijdens IFA 2017

Geruchten over nieuwe DJI drones worden altijd gretig gelezen door onze lezers. Van een Phantom 5 was dit jaar nog geen sprake, maar er kwam wel een opvolger van de Mavic Pro op de markt. Dat betrof echter niet de Mavic 2 maar de Mavic Pro Platinum. Nieuws over de Mavic 2 vindt je volgend jaar waarschijnlijk terug in onze top 10 van 2018. Ga naar het artikel

5. DJI Spark review: nieuw boegbeeld voor de categorie microdrones

De kleine Spark drone die DJI in mei introduceerde maakte veel indruk op ons. Onze review van het toestelletje begin augustus werd goed gewaardeerd en is daardoor op positie vijf in dit overzicht van meest gelezen artikelen terecht gekomen. Ga naar het artikel

Onze review van de DJI Spark werd goed gewaardeerd en gelezen

4. DJI Phantom 5: alle geruchten en speculaties op een rij

Hadden we al gezegd dat geruchten over DJI drones altijd op veel belangstelling kunnen rekenen? Dit bericht van halverwege februari deed het hart van menig droneliefhebber sneller kloppen en is daardoor beland op plaats vier. Dát er een Phantom 5 komt is wel zeker: altijd leuk om over een paar maanden te kijken wat er van de voorspellingen terecht is gekomen. Ga naar het artikel

3. Waar moet ik op letten als ik met mijn drone ga vliegen bij koud weer?

Artikelen over onderwerpen die zowel aan het begin als het eind van het jaar relevant zijn hebben natuurlijk een grotere kans om te belanden in een lijst met de top tien meest gelezen artikelen. Zo ook dit achtergrondverhaal over het dronevliegen bij koud weer, dat we begin januari plaatsten. Toen een paar weken geleden de eerste sneeuw viel deed dit artikel al snel weer de ronde op sociale media. Ga naar het artikel

2. Yuneec Breeze review: leuke drone voor makelaars en journalisten

Een opsteker voor Yuneec: onze review van de Breeze drone is beland op de tweede plaats in dit overzicht. De kleine form factor van deze drone sprak ons erg aan. Sowieso voorzien we een gouden toekomst voor capabele microdrones. Helaas voor Yuneec duurde het niet lang voordat DJI met een concurrent op de proppen kwam. Ga naar het artikel

Onze review van de Breeze (links) werd goed gelezen, maar de Spark gooide roet in het eten

1. DJI kondigt Spark aan: een drone die je overal mee naar toe neemt

Het meest populaire artikel van 2017 betreft het nieuws dat DJI met een kleine drone op de markt ging komen, namelijk de Spark. Het artikel van eind mei was afgelopen jaar goed voor maar liefst 2,1% van al ons websiteverkeer. Een kleine drone die je overal mee naar toe kunt nemen en desondanks goede foto- en filmopnamen maakt, blijkbaar is dat iets dat veel mensen aanspreekt. Daardoor voert deze productaankondiging onze lijst van best gelezen artikelen van 2017 aan. Ga naar het artikel

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier