Markt

Zuid-Korea investeert $324 miljoen in dronesector

De regering van Zuid-Korea gaat de komende vijf jaar een bedrag van 350 miljard won (324 miljoen dollar) investeren in de nationale dronesector. Ook gaat de overheid de regels aangaande het professioneel gebruik van drones versoepelen. Op die manier moet het land uitgroeien tot een wereldspeler als het gaat om onbemande luchtvaart.

37.000 drones

Het plan werd onlangs aangekondigd door de minister van infrastructuur en transport. De investering maakt deel uit van een tienjarenplan dat ervoor moet zorgen dat Zuid-Korea in 2026 in de top 5 van drone-economieën ter wereld staat.

Komende vijf jaar wil de overheid dat er maar liefst 37.000 drones komen ten behoeve van de inspectie van infrastructuur, drone delivery en het monitoren van bosbranden. Dat aantal moet in 2026 uitgegroeid zijn tot 53.000 zakelijk gebruikte drones.

Ook gaat de overheid investeren in een dronemanagementsysteem genaamd K-Drone System. Dit systeem moet zorg gaan dragen voor de identificatie van drones, air traffic management en het mogelijk maken van lange-afstandsvluchten door de inzet van 5G communicatietechnologie. De bedoeling is dat dit systeem ook verkocht kan worden aan andere landen.

Regelgeving versoepelen

Naast deze investeringen wil de Zuid-Koreaanse overheid de regels aangaande het gebruik van drones gaan versoepelen, met name waar het gaat om vluchten buiten het zicht van de piloot (BLVOS). Ook gaat het land werk maken van drone testcentra en komt er een ondersteuningscentrum voor startups in de dronesector.

In het voorjaar van 2017 kondigde de transportminister al een trainingsprogramma aan om het aantal gekwalificeerde dronepiloten in het land ruimschoots te verdubbelen. Dat waren er 1.535 in februari 2017. Dat aantal zou inmiddels met zo’n 1.700 nieuwe piloten uitgebreid moeten zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier