Opmerkelijk

Duitse broers vliegen rond in zelfgebouwde badkuipdrone

Je kunt veel zeggen over de dronesector, maar niet dat er geen gekke experimenten uitgevoerd worden. Neem nu deze badkuipdrone die werd ontwikkeld door de Duitse broers Johannes en Phillip Mickenbecker, op YouTube beter bekend als The Real Life Guys. Het idee ontstond in de zomer van 2017. Na maanden van voorbereiding maakten ze afgelopen week de eerste testvlucht.

Multirotor

Afgezien van de grootte en het nogal onconventionele chassis is de badkuipdrone een drone als iedere andere multirotor: een paar elektromotoren voor de aandrijving, propellers, een flight controller, zender: je kent het principe onderhand wel. Maar om de drone krachtig genoeg te maken om ook nog iemand te vervoeren, dat vergde nog flink wat uitzoekwerk.

Alleen al de selectie van de juiste propellers vergde twee maanden zoeken en uitproberen. Dan was er nog de kwestie van de luchtverkeersregels: zomaar buiten vliegen was niet toegestaan, vandaar dat de eerste testvlucht moest plaatsvinden in een sporthal. Maar mede dankzij financiële ondersteuning van onder andere Conrad en Exabotics lukte het de broers om de drone – met inzittende en al – de lucht in te krijgen.

Andere luchtvaartuigen

De gebroeders zijn nog van plan om hun vliegende badkuip een keer buiten te laten vliegen. Overigens is de badkuipdrone niet het eerste zelfgebouwde luchtvaartuig: eerder bouwde het duo een vliegende fiets en een gigantische quadcopter, die ook al in staat was om een persoon de lucht in te tillen. Personenvervoer door middel van drones, dat gaat nog eens heel groot worden!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier