Kijken: kudde schapen lijkt vanuit een drone bezien op een zandloper

Neem een groen grasveld, een kudde schapen, een paar goed getrainde schaapshonden en een drone. Laat vervolgens de honden hun werk doen en leg vanuit de lucht vast wat er gebeurt. Het resultaat is een fascinerende video waarin het lijkt alsof de schaapskudde zich als zand in een zandloper door een kleine opening perst.

De video werd in Nieuw-Zeeland opgenomen door dronefilmer Tim Whittaker. Het kuddegedrag van schapen vond hij dusdanig intrigerend dat hij besloot om met zijn drone luchtopnamen te maken terwijl een bevriende schaapsherder de beesten van veld naar veld dirigeerde. Na het bekijken van de beelden snap je wel waar het spreekwoord ‘Als er één schaap over de dam is, volgen er meer’ vandaan komt!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!