Video

Kijken: kudde schapen lijkt vanuit een drone bezien op een zandloper

Neem een groen grasveld, een kudde schapen, een paar goed getrainde schaapshonden en een drone. Laat vervolgens de honden hun werk doen en leg vanuit de lucht vast wat er gebeurt. Het resultaat is een fascinerende video waarin het lijkt alsof de schaapskudde zich als zand in een zandloper door een kleine opening perst.

De video werd in Nieuw-Zeeland opgenomen door dronefilmer Tim Whittaker. Het kuddegedrag van schapen vond hij dusdanig intrigerend dat hij besloot om met zijn drone luchtopnamen te maken terwijl een bevriende schaapsherder de beesten van veld naar veld dirigeerde. Na het bekijken van de beelden snap je wel waar het spreekwoord ‘Als er één schaap over de dam is, volgen er meer’ vandaan komt!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier