Productnieuws

Yuneec presenteert Typhoon H Plus, race quad en fixed-wing drone

Op de eerste dag van gadgetbeurs CES 2018 heeft Yuneec drie nieuwe drones geïntroduceerd. Het gaat om een verbeterde versie van de Typhoon H, de Typhoon H Plus, en een FPV racedrone, de Race Copter. Ook heeft het bedrijf nu een fixed-wing toestel in het assortiment, de Firebird FPV.

Typhoon H Plus

Op het oog lijkt de nieuwe Typhoon H Plus sterk op de originele Typhoon H, die tijdens de CES van 2016 het levenslicht zag. Toch zijn er belangrijke verschillen: de C23 camera biedt nu een 1” sensor die 20 megapixel foto’s en 4K video in 60 fps mogelijk maakt. De camera kan 360º om zijn as draaien en heeft daarbij geen last van het landingsgestel, want dat kan ingetrokken worden.

De H Plus zou een stuk stiller zijn dan de eerdere hexacopters die het bedrijf op de markt bracht, tot wel 40%. De drone wordt nu aangestuurd door een Pixhawk PX4 flight controller, die dankzij een verbeterde versie van de Intel RealSense module in staat is om het toestel in voorwaartse vliegrichting langs obstakels te sturen.

Het toestel wordt geleverd met de ST16S controller, die beschikt over een verbeterd 7” display voor de weergave van het camerabeeld en de telemetrie. De vliegtijd van het toestel zou tot 28 minuten bedragen op een acculading. De intelligente vliegmodi waarover het toestel beschikt zijn Orbit me, Point of Interest, Journey Mode, Follow me, Curve Cable Cam en Return Home.

De verkoopprijs van de H Plus is 1.849 euro. Het toestel is vanaf eind maart te koop.

Race Copter

Voor dronevliegers die liever snelle rondjes vliegen dan foto’s of video’s maken heeft Yuneec een geheel nieuwe FPV racedrone geïntroduceerd. De HD Racer heeft een kleine HD camera aan boord die in direct contact staat met je smartphone. De bediening gaat via de ST6 controller, die wel wat wegheeft van een game controller. Je kunt er ook voor kiezen om de race quad te besturen met een ST16 controller.

Het toestelletje weegt slechts 65 gram. De vliegtijd is ca. 6 minuten. Als de drone na een botsing op zijn kop op de grond belandt, dan zorgt een innovatieve Flip Up functie ervoor dat de drone weer rechtop komt te staan zodat je verder kunt vliegen.

De HD Racer gaat 179 euro kosten en is vanaf eind april te koop.

Firebird FPV

De Firebird FPV is een beetje een kruising tussen een modelvliegtuig en een FPV drone. Het toestel vliegt als een vliegtuig, maar beschikt over alle features zoals je die van een drone kunt verwachten. Denk aan digitale overdracht van het beeld en een besturing die ook door beginnende piloten snel onder de knie te krijgen is. De camera maakt beelden in 4K. De spanwijdte is 1,2 meter en de maximale vliegduur bedraagt ongeveer 30 minuten.

De Firebord FPV gaat 599 euro kosten en is vanaf begin april leverbaar.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Yuneec presenteert Typhoon H Plus, race quad en fixed-wing drone

 • Ik vrees dat Yuneec de plank misslaat.
  De nieuwe Typhoon H zie ik evt nog wat in maar in fpv quad niets. Tenminste niet voor dat geld.
  Een fpv-er (ikzelf ook) wil vliegen met een bril op en dat kan niet. Naar mijn idee de eerste grote fail. Verder lijkt het er op dat ie geen brushless motoren heeft. Ook zeer jammer.
  Over de fixed wing kan ik niets zeggen omdat ik daar geen ervaring mee heb.
  Ben zelf zeer gecharmeerd van Yuneec maar ben dot jaar overgestapt naar de Mavic. Reden is dat deze handzamer is om mee te nemen en denk dat dat juist de toekomst wordt om te overleven in deze markt.
  Ik vreest het ergste en krijg het gevoel dat dit noodgreep zijn om te overleven en ze snel andere producten hebben gemaakt zonder echt te onderzoeken wat doelgroepen verwachten.
  Jammer want ik gun het ze zo.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier