Nieuws

Intel maakt led-drone geschikt voor indoor lichtshows

De Shooting Star drones waarmee Intel met enige regelmaat betoverende lichtshows in de buitenlucht geeft zijn nu ook geschikt voor het geven van indoor demonstraties. De drones hebben geen GPS meer nodig voor de navigatie en zijn klein en licht genoeg om veilig boven het publiek te vliegen. Tijdens de CES verzorgde Intel een show met honderd van de nieuwe drones.

Indoor positionering

De nieuwe Shooting Star Mini drones kunnen net als hun voorgangers maar één ding: licht geven. Daartoe zijn ze voorzien van een kleurenled die miljarden kleuren kan uitstralen. Maar in tegenstelling tot de vorige generatie Shooting Stars kunnen de led-drones nu ook binnen een droneshow opvoeren.

Voor de navigatie heeft Intel een eigen positioneringssysteem ontwikkeld. De drones beschikken niet over obstakeldetectie en worden door een centrale computer aangestuurd. De drones staan onderling niet met elkaar in contact: alle vliegbewegingen moeten van tevoren ingeprogrammeerd worden. De show kan in principe door één persoon aangestuurd worden.

Volgens Natalie Cheung van Intel werd de nieuwe Shooting Star drone speciaal ontwikkeld voor indoor shows. “Sportarena’s, concertzalen en conferentiehallen waren tot nu toe niet geschikt voor het geven van onze droneshows. Daar komt verandering in met dit nieuwe systeem. Deze drone is veilig genoeg om er binnen mee in de buurt van mensen te vliegen.”

Guinness wereldrecord

Met de honderd simultaan vliegende indoor drones heeft Intel trouwens meteen een vermelding gekregen in het Guinness Book of World Records, want niet eerder vlogen er zoveel drones tegelijk in een binnenruimte. Het record voor de buitenlucht staat op iets van 1.100 drones tegelijk. Tijdens de CES verzorgde Intel ook nog een buitenshow met 250 drones, boven de befaamde Bellagio fontein.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier