Productnieuws

Autel Robotics komt met Mavic Pro-kloon EVO

Op de CES heeft dronemaker Autel Robotics een compacte, opvouwbare drone met een vliegtijd van zo’n 25 minuten, een 4K camera en obstakeldetectie aan de wereld getoond. Klinkt bekend? Dat kan kloppen, want qua specificaties en voorkomen doet de EVO wel heel erg denken aan de Mavic Pro van DJI. Wat de EVO moet gaan kosten is nog niet bekend.

Focus op de VS

Autel Robotics is in Europa niet zo heel erg bekend, want het bedrijf richt zich tot nu toe vooral op de Amerikaanse markt. Qua productstrategie kijkt het bedrijf in ieder geval goed naar DJI, want hun eerdere X-Star en X-Star Premium drones doen nogal denken aan de Phantom-serie, en de nieuwe EVO is qua specs en grootte absoluut een Mavic Pro-kloon te noemen.

De nieuwe EVO is een opvouwbare quadcopter, voorzien van voorwaarts gerichte obstakeldetectie, een gimbalgestabiliseerde 4K camera, een vliegtijd van zo’n 25-30 minuten en een (conform FCC) bereik van ca. 7 km. De drone wordt bestuurd met een controller in combinatie met de Autel Explorer app op je smartphone. En net als de Mavic Pro biedt de EVO een aantal intelligente vliegprogramma’s, zoals Orbit, GPS Follow, Dynamic Track, Viewpoint en Waypoint mission planning. 

Het enige waar de EVO zich in lijkt te onderscheiden is het feit dat de controller beschikt over een klein 3,3” oled scherm, zodat je de drone ook zonder de app kunt bedienen en dan toch beschikt over camerabeeld.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas heeft Autel Robotics nog geen verkoopprijs gecommuniceerd. Dat is jammer, want als de EVO gunstig geprijsd wordt dan zou het toestel best een interessant alternatief voor de Mavic Pro kunnen worden, vooropgesteld dat Autel Robotics op een goed moment ook de Europese markt gaat bedienen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Autel Robotics komt met Mavic Pro-kloon EVO

 • Op de CES zei een medewerker dat deze onder de $1000 zou gaan kosten.
  Ben er wel benieuwd naar, want DJI is qua support en software updates ook niet alles.

  Beantwoorden
 • Zo te lezen wordt de Europese markt niet bediend. Dus als ik het goed begrijp komt deze Evo niet beschikbaar voor de Nederlandse markt?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Voor zover wij weten overweegt Autel Robotics wel om ook andere landen te gaan bedienen, maar hebben ze wel geleerd van eerdere fiasco’s bij dronefabrikanten die te snel internationaal marktaandeel wilden opbouwen en zich daar lelijk op verkeken. Maar als ze internationaal actief worden dan lijkt het ons logisch dat ze dan eerst naar de Europese markt kijken.

   Beantwoorden
   • Ok, dank je wel.
    Het blijft dus eventjes afwachten.

    Beantwoorden
 • Eddy Verlinden

  Hallo, ik ben reeds een jaar in het bezit van de Autel Evo 1 drone en kan jullie zeggen dat hij zeker voldoet op alle punten en de beelden zijn fantastisch scherp en kleurvast. Echt een aanrader wanneer hij hier ook (Europa) beschikbaar zal zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier