DJI kondigt eind deze maand nieuwe avontuurlijke drone(s) aan

Dronemaker DJI zal op 23 januari één of meer nieuwe drones aankondigen. Dat blijkt uit een geheimzinnige teaserafbeelding die het bedrijf heeft rondgestuurd. Daarop is een deel van een silhouet van een drone zichtbaar, plus de tekst ‘Adventure unfolds’.

Geheimzinnig

Zoals altijd hult DJI zich in nevelen als het gaat om de inhoud van de productpresentatie. Toch zijn er wel wat verwachtingen uit te spreken. Ten eerste is het alweer even geleden dat DJI een nieuwe Phantom uitbracht, en ook de Mavic Pro is alweer zo’n anderhalf jaar oud (de Platinum-update niet meegeteld). Het ligt dus voor de hand dat het gaat om een Phantom 5 of Mavic 2, of een Mavic Air waarover ook al enige tijd geruchten rondgaan.

Ook valt uit de uitnodiging zelf één en ander op te maken. Je kunt beargumenteren dat de Mavic Pro de meest avontuurlijke drone uit het assortiment van DJI is: deze drone is immers bedoeld om altijd en overal mee te nemen. Ook het woord ‘unfolds’ (uitvouwen) is een hint die lijkt te slaan op een opvouwbare drone. Daarmee lijkt ons de kans dat het om een opvolger van de Mavic Pro gaat nog iets groter.

Silhouet

Het silhouet op de uitnodiging heeft ongetwijfeld ook te maken met het nieuwe toestel. Nu doet de vorm die zichtbaar is ons niet direct denken aan een drone uit het huidige assortiment van DJI. Mogelijk dat het gaat om een heel nieuw toestel, of in ieder geval om een heel nieuw productontwerp. Nog even geduld dus, mochten er de komende weken meer geruchten uitlekken dan lees je dat meteen terug op Dronewatch.

Update (16 januari): DJI heeft inmiddels een teaservideo geplaatst met betrekking tot de aankomende productlancering. Het is dus een feit dat er een nieuwe drone zit aan te komen op 23 januari.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier